Ta del av vår historia

Historia

Metallbearbetning har gått som en röd tråd i Lumek-huset de senaste sextio åren. När Emil Zeidlitz flyttade hit sitt framgångsrika företag Swing Ltd. AB tillverkades här rakblad av rostfritt Sandvik-stål i stor skala. När konkurrensen från Gillette blev för stor och Swing gick i konkurs på 50-talet flyttade Sven Wirfelt sin produktutveckling av vändskär till huset på Högbovägen 81.

Företaget Lumek grundades 1954 och sedan 1995 ägs det av Gunnar Westerlund med familj. Vid övertagandet hade företaget tre anställda och Gunnar var beredd att satsa på nya maskiner och breddning av kundbasen. Han hade själv jobbat med underhåll på Sandvik i 29 år och hade djup kunskap om kundernas situation, från inköp till färdiga komponenter. Denna insikt har varit vägledande genom åren.

Idag står Lumek på fyra stadiga ben: Långhålsborrning, fräsning, svarvning och slipning. Kvalitet, nära samarbete med kunderna och den senaste tekniken är företagets ledord. Det ger kunderna en flexibel leverantör och hög produktivitet.

Kontakta oss så hjälper vi dig för nästa projekt